Logo Logo
MIYABI Japonský nôž na chlieb 23 cm 5000MCD rukoväť z brezy Masur
MIYABI Japonský nôž na chlieb 23 cm 5000MCD rukoväť z brezy Masur
Krátky popis Dizajnový produkt MIYABI Japonský nôž na chlieb 23 cm 5000MCD rukoväť z brezy Masur od výrobca MIYABI u nás nájdete zľavnený za 239 €
Obvyklá cena
  • 239
  • 385,20 €
  • 38 %
Výrobca/Značka
MIYABI
EAN 4009839295812
Hodnotenie
"Nôž každého kuchára predstavuje pohľad do jeho duše" Rokusaburo Michiba, expert na japonskú kuchyňu a šéfkuchár Japonský nôž na chlieb s dlhou a dostatočne silnou čepeľou je ideálny na krájanie chleba a pečiva Vrúbkované ostrie ľahko preniká chrumkavou kôrkou pečiva, rezy budú čisté a presné Nôž pojatý v tradičnom praktickom dizajne je ideálny na každodenné použitie vo vašej kuchyni Pohodlná rukoväť skvele sedí v ruke Špecifikácia: dĺžka čepele 23 cm, dĺžka rukoväte 11,5 cm, hmotnosť 0,190 kg Rad nožov MIYABI 5000MCD kombinuje dokonalú funkčnosť, ergonómiu a jedinečný dizajn Každý jednotlivý nôž je výsledkom autentickej majstrovskej práce z „mesta nožov“ Seki Tradičná remeselná práca a moderné technológie umožnili vznik tej najvyššej možnej kvality medzi komerčne vyrábanými nožmi Extrémne tvrdé jadro z práškovej ocele Micro Carbide MC63 je uložené v 100 vrstvách ocele dvoch rôznych tvrdostí Špeciálna úprava čepele odkrýva štruktúru vrstiev, a každý nôž má tak originálny neopakovateľný, damascénsky kvetinový vzor Kvôli dosiahnutiu ešte lepších vlastností ocele bolo použité unikátne kalenie postupom CRYODUR®, počas ktorého je zmrazená pri -196 ° C Výsledný materiál sa môže pochváliť extrémnou tvrdosťou 63 Rockwella Nôž je symetricky ručne brúsený do tvaru "V" v uhle 19 ° Ručné tradičné brúsenie Honbazuke je overené stovkami rokov práce nožiarskych majstrov Ide o viacfázový proces brúsenia, pri ktorom je nôž najprv brúsený pomocou vertikálneho a horizontálneho rotujúceho brúsneho kameňa a finálne je ostrie doleštené koženým honovacím remeňom Vďaka klinovému výbrusu ostrie ľahko preniká potravinami Rukoväť klasického "D" tvaru je vyrobená z brezy Masur Štruktúra a zrnitosť dreviny je na každom kuse jedinečná Použitý materiál dokonale symbolizuje japonskou úctu k prírode Sofistikované zdobenie rukoväte spočíva v detailoch ázijského štýlu – pätka s logom z nehrdzavejúcej ocele, mozaikovo štruktúrovaný ozdobný čap a červená linka prinášajú silný estetický zážitok Extrémne tvrdé jadro z práškovej ocele Micro Carbide MC63 Tvrdosť 63 Rockwella CRYODUR® – unikátny spôsob kalenia mrazom/temperovanie 101 vrstiev ocele Damascénsky (kvetinový) dizajn Autentický, úzky japonský tvar Klinový výbrus do tvaru "V" Honbazuke unikátne trojfázové ručné brúsenie Ostrie Katana Edge Vysoká retencia ostria, odolnosť proti korózii a optimálna pružnosť Pohodlná rukoväť tvaru "D" z brezy Masur Dokonalé vyváženie umožní pohodlnú prácu s nožom Pätka s logom s nehrdzavejúcej ocele Doživotná záruka na výrobné vady čepele Nevhodný do umývačky riadu Krása a precíznosť sú hlavné črty japonskej kultúry, rovnakú filozofiu ctí aj značka MIYABI z japonského Seki – centra japonského nožiarstva, už od 14 storočia Japonský tradičný výrobca nožov spojil svoje precízne remeselné spracovanie s osvedčenými výrobnými postupmi a štandardnou úrovňou nemeckej značky ZWILLING J A HENKELS Obchodná skupina ZWILLING si tak mohla svoje portfólio rozšíriť o vlastnú výrobu autentických japonských nožov a to priamo v centre japonského nožiarskeho priemyslu Výroba japonských mečov je v Zemi vychádzajúceho slnka tradícií už dlhé storočia Samurajské meče boli a sú obdivované kvôli svojej jedinečnej elegancii, ostrosti, krásu a technickú dokonalosť Precízne spracované nástroje MIYABI s autentickou japonskou čepeľou sú dôstojným nasledovníkom tejto tradície Ohromujúca, bezmála „chirurgická“ ostrosť nožov zachová štruktúru používaných surovín Buďte nároční ako japonskí šéfkuchári a vaším cieľom vždy bude dokonale vyzerajúci chutný pokrm Odporúčania a údržba: Nepoužívajte nože na krájanie extrémne tvrdých surovín, ako sú napr zmrazené potraviny Nevystavujte nôž dlhému kontaktu s vodou alebo soľou Zabráňte ohýbaniu noža Pre zachovanie ostrosti je vhodné po použití nôž ručne umyť šetrným čistiacim prostriedkom a ihneď osušiť Chráňte ostrie pred nárazom Ak nôž dlho nepoužívate, je vhodné zabaliť ho do suchej textílie alebo novinového papiera Olej z tlačiarenskej černe, použitej na novinovom papieri, ochráni čepeľ pred možnou koróziou Čepeľ môžete v rámci ochrany utrieť handričkou namočenou v oleji, zvýši sa tým odolnosť proti korózii Skladujte nôž na bezpečnom mieste
Ďalšie produkty od výrobcu MIYABI
Ďalšie produkty v kategórii Kuchynské nože