Logo Logo
MIYABI Japonský plátkovací nôž SUJIHIKI 24 cm 5000MCD
MIYABI Japonský plátkovací nôž SUJIHIKI 24 cm 5000MCD
Krátky popis Exkluzívne produkt MIYABI Japonský plátkovací nôž SUJIHIKI 24 cm 5000MCD od výrobca MIYABI u nás nájdete najlacnejšie za 485 €
Obvyklá cena
  • 485
Výrobca/Značka
MIYABI
EAN 4009839281853
Hodnotenie
"Nôž každého kuchára predstavuje pohľad do jeho duše. " Rokusaburo Michiba, expert na japonskú kuchyňu a šéfkuchár Extrémne ostrý japonský nôž SUJIHIKI so štíhlou dlhou čepeľou vyniká v plátkovaní jemného mäsa. Nízka výška čepele znižuje trenie a nôž tak ľahšie preniká mäsom. Ak ste doteraz pracovali s európskymi nožmi, prekvapí vás čepeľ svojou neobyčajnou jemnosťou. SUJIHIKI je japonskou zdokonalenou verziou západného filetovacieho noža. Bez väčšej námahy nakrájate na jemné plátky surové mäso a ryby. Neprekonateľnú geometriu noža oceníte aj pri porciovaní pečienky, šunky alebo hydinových pŕs. Ak patríte k milovníkom hovädzieho carpaccia, mal by sa tento nôž stať povinnou výbavou vašej kuchyne. Komfortná a dokonale vyvážená brezová rukoväť tvaru "D" skvele sedí v ruke. Odporúčanie: vzhľadom na jemnosť čepele, nie je tento nôž vhodný na prácu s mäsom obsahujúcim kosti. Špecifikácia: dĺžka čepele 24 cm, dĺžka rukoväte 13,8 cm, hmotnosť 0,161 kg Rad nožov MIYABI 5000MCD kombinuje dokonalú funkčnosť, ergonómiu a jedinečný dizajn. Každý jednotlivý nôž je výsledkom autentickej majstrovskej práce z „mesta nožov“ Seki. Tradičná remeselná práca a moderné technológie umožnili vznik tej najvyššej možnej kvality medzi komerčne vyrábanými nožmi. Extrémne tvrdé jadro z práškovej ocele Micro Carbide MC63 je uložené v 100 vrstvách ocele dvoch rôznych tvrdostí. Špeciálna úprava čepele odkrýva štruktúru vrstiev, a každý nôž má tak originálny neopakovateľný, damascénsky kvetinový vzor. Kvôli dosiahnutiu ešte lepších vlastností ocele bolo použité unikátne kalenie postupom CRYODUR®, počas ktorého je zmrazená pri -196 ° C. Výsledný materiál sa môže pochváliť extrémnou tvrdosťou 63 Rockwella. Nôž je symetricky ručne brúsený do tvaru "V" v uhle 19 °. Ručné tradičné brúsenie Honbazuke je overené stovkami rokov práce nožiarskych majstrov. Ide o viacfázový proces brúsenia, pri ktorom je nôž najprv brúsený pomocou vertikálneho a horizontálneho rotujúceho brúsneho kameňa a finálne je ostrie doleštené koženým honovacím remeňom. Vďaka klinovému výbrusu ostrie ľahko preniká potravinami. Rukoväť klasického "D" tvaru je vyrobená z brezy Masur. Štruktúra a zrnitosť dreviny je na každom kuse jedinečná. Použitý materiál dokonale symbolizuje japonskou úctu k prírode. Sofistikované zdobenie rukoväte spočíva v detailoch ázijského štýlu – pätka s logom z nehrdzavejúcej ocele, mozaikovo štruktúrovaný ozdobný čap a červená linka prinášajú silný estetický zážitok. Extrémne tvrdé jadro z práškovej ocele Micro Carbide MC63 Tvrdosť 63 Rockwella CRYODUR® – unikátny spôsob kalenia mrazom/temperovanie 101 vrstiev ocele Damascénsky (kvetinový) dizajn Autentický, úzky japonský tvar Klinový výbrus do tvaru "V" Honbazuke unikátne trojfázové ručné brúsenie Ostrie Katana Edge Vysoká retencia ostria, odolnosť proti korózii a optimálna pružnosť Pohodlná rukoväť tvaru "D" z brezy Masur Dokonalé vyváženie umožní pohodlnú prácu s nožom Pätka s logom s nehrdzavejúcej ocele Doživotná záruka na výrobné vady čepele Nevhodný do umývačky riadu Krása a precíznosť sú hlavné črty japonskej kultúry , rovnakú filozofiu ctí aj značka MIYABI z japonského Seki – centra japonského nožiarstva, už od 14. storočia. Japonský tradičný výrobca nožov spojil svoje precízne remeselné spracovanie s osvedčenými výrobnými postupmi a štandardnou úrovňou nemeckej značky ZWILLING J. A. HENKELS. Obchodná skupina ZWILLING si tak mohla svoje portfólio rozšíriť o vlastnú výrobu autentických japonských nožov a to priamo v centre japonského nožiarskeho priemyslu. Výroba japonských mečov je v Zemi vychádzajúceho slnka tradícií už dlhé storočia. Samurajské meče boli a sú obdivované kvôli svojej jedinečnej elegancii, ostrosti, krásu a technickú dokonalosť. Precízne spracované nástroje MIYABI s autentickou japonskou čepeľou sú dôstojným nasledovníkom tejto tradície. Ohromujúca , bezmála „chirurgická“ ostrosť nožov zachová štruktúru používaných surovín. Buďte nároční ako japonskí šéfkuchári a vaším cieľom vždy bude dokonale vyzerajúci chutný pokrm. Odporúčania a údržba: Nepoužívajte nože na krájanie extrémne tvrdých surovín, ako sú napr. zmrazené potraviny Nevystavujte nôž dlhému kontaktu s vodou alebo soľou Zabráňte ohýbaniu noža Pre zachovanie ostrosti je vhodné po použití nôž ručne umyť šetrným čistiacim prostriedkom a ihneď osušiť Chráňte ostrie pred nárazom Ak nôž dlho nepoužívate, je vhodné zabaliť ho do suchej textílie alebo novinového papiera. Olej z tlačiarenskej černe, použitej na novinovom papieri, ochráni čepeľ pred možnou koróziou Čepeľ môžete v rámci ochrany utrieť handričkou namočenou v oleji, zvýši sa tým odolnosť proti korózii Skladujte nôž na bezpečnom mieste.
Ďalšie produkty od výrobcu MIYABI
Ďalšie produkty v kategórii Kuchynské nože