Logo Logo
WÜSTHOF Sekáčik na mäso 18 cm Gourmet
WÜSTHOF Sekáčik na mäso 18 cm Gourmet
Krátky popis Unikátny produkt WÜSTHOF Sekáčik na mäso 18 cm Gourmet od výrobca WÜSTHOF u nás nájdete v akcii za 65,99 €
Obvyklá cena
  • 65,99
Výrobca/Značka
WÜSTHOF
EAN 4002293468020
Hodnotenie
Sekáčik na mäso Gourmet bez námahy naporciuje kusy mäsa i s kosťami. Pri práci oceníte predovšetkým dokonalú vyváženosť čepele a rukoväti, čo je dôležité najmä pri dlhšej práci s nožom. Široká čepeľ je v hornej časti dostatočne silná, ale zároveň veľmi dobre preniká mäsom. S týmto sekáčikom sa málokedy stane, že nôž uviazne v mäse. Nehrdzavejúca oceľ vysoko odoláva korózii. Séria Gourmet Kvalitné, dobre vyvážené nože vyrobené v Solingene Čierna rukoväť zo špeciálneho syntetického materiálu Klasický vzhľad s tromi nitmi, skvele sedí v ruke Použitá špičková nemecká legovaná oceľ X50CrMoV15 Precízne vyrezané z oceľového pásu laserom Celokovové jadrá nožov s dĺžkou čepele 12 cm a dlhšou Mimoriadne ostrá čepeľ, ktorá sa ľahko udržuje Tvrdosť 56 - 57 HRC Rockwellovej stupnice Presné ručné honovanie a leštenie zabezpečí dokonalé ostrie Prísna priebežná kontrola kvality, ostrie kontrolované laserom Nože možno umývať v umývačke riadu – odporúčame však ručné umývanie Predĺžená záruka na výrobné a materiálové chyby 15 rokov Séria získala v USA významnú pečať kvality a hygieny NSF Séria nožov Gourmet predstavuje kvalitné nože značky WÜSTHOF v obľúbenom tradičnom dizajne troch nitov. Ich čepele sú precízne vyrezávané laserom z oceľového pásu legovanej nehrdzavejúcej nožiarskej ocele X50CrMoV15. Ich výroba spočíva vo 12 až 14 krokoch. Vďaka použitiu vysoko kvalitných materiálov a precíznemu brúseniu sa pýši vysokou a dlhotrvajúcou ostrosťou. Rukoväť nožov Gourmet je vyrobená z odolného syntetického materiálu v typickom dizajne s tromi nitmi. Rukoväti boli navrhnuté v súlade z požiadavkami ergonómie. Kvalitný syntetický materiál znesie umývanie v umývačke riadu, aby sa však zachovala kvalita ostria odporúčame ručné umývanie, ktoré je pre kvalitu noža vhodnejšie. Špeciálny proces brúsenia nožov WÜSTHOF riadený počítačom slúži na to, aby boli nože dokonale ostré. Počítač za pomoci laseru premeria ostrie noža a zadá robotu informácie k perfektnému nabrúseniu. Počítačová podpora výroby tak prináša nožom extrémne vysoký počiatočný rezný výkon (po celej dĺžke ostria čepele) a jeho dlhú životnosť. Kvalita ostria je vysoká a čo je dôležité, ľahko obnoviteľná. V neposlednom rade treba spomenúť aj významný certifikát NSF , ktorý séria Gourmet získala v USA. Cieľom organizácie NSF je ochrana verejného zdravia a životného prostredia. Certifikuje okrem iného aj kuchynské vybavenie vrátane nožov, ktoré nie sú škodlivé pre ľudské zdravie. Rovnako je pri výrobku testovaný aj dizajn, bezpečnosť materiálu či použitie. Logo NSF nájdete na produktoch, ktorých výroba je šetrná k životnému prostrediu a zbytočne ho nezaťažuje. Použité technológie a materiály K výrobe nožov WÜSTHOF je používaná vysoko kvalitná nemecká oceľ X50CrMoV15 , ktorá má cca 0,5 percent uhlíka a ako legovacie prvky využíva chróm, molybdén a vanád. Vďaka pridanému chrómu je nehrdzavejúca, čo je u kuchynských nožov žiadané. Tŕň noža je vyrezávané laserom z oceľového pásu. Potom je kalený 15 minút pri teplote 1070 °C a následne sa v dvoch minútach prudko ochladzuje na 60 °C. Napokon popúšťaním (proces pomalého ohriatia materiálu na teplotu 200 °C počas 45 minút) sa čepeľ zbavuje vnútorného pnutia a stabilizuje sa jej martenzitická štruktúra. Čepeľ tak získava optimálnu požadovanú tvrdosť 56 - 57 ° Rockwella a vyššiu húževnatosť. Špeciálny proces brúsenie nožov WÜSTHOF s názvom PEtec (Precision Edge Technology) zaisťuje ideálny uhol ostria. Ide o špičkovú technológiu, kedy sú nože brúsené za pomoci robotov, ktoré sú riadené a kontrolované počítačmi. Výhodou tohto postupu je presná geometria po celej dĺžke ostria, pozoruhodný a extrémne vysoký počiatočný rezný výkon noža, porovnateľný s ostrou britvou, a v neposlednom rade dlhá životnosť ostria. Stabilné ostrie a dokonalá geometria noža prináša výnimočné rezacie schopnosti a presné ovládanie v reze. Ostrý uhol poskytuje ešte vyššiu ostrosť, ktorá robí krájanie príjemnejšie. Vďaka klinovému výbrusu preniká nôž bez väčšieho úsilia potravinami. Brúsenie nožov WÜSTHOF Každý nôž je potreba čas od času nabrúsiť, pretože sa po dlhšom užívaní otupí. Na udržanie a oživenie ostria slúžia chrómované ocieľky , na brúsenie nožov potom odporúčame brúsne kameneWÜSTHOF. Pre menej skúsených máme v ponuke aj brúsky, ktoré umožňujú jednoduchšiu obsluhu. Postačí niekoľkokrát opatrne pretiahnuť nôž brúsnou drážkou a ostrie bude obnovené. Spoločnosť Ed. Wüsthof Dreizackwerk KG bola založená v Solingene už v roku 1814 a počas dvesto ročnej existencie sa vo vedení vystriedalo už sedem generácií rodiny Wüsthofovcov. Pýši sa jedným z najmodernejších, vysoko automatizovaných výrobných procesov na svete. Napríklad pri výrobe nožov sa v takmer 40 krokoch používa na 100 robotov. Nože značky WÜSTHOF sú dnes predávané vo viac než 80 krajinách sveta. Vďaka použitiu špičkových materiálov a moderných technológií riadených počítačom sú pohodlné na použitie a prípravu jedla. Kulinárske potešenie samo o sebe.
Ďalšie produkty od výrobcu WÜSTHOF
Ďalšie produkty v kategórii Kuchynské nože